استقلال موزیک ,

آهنگ های استقلال

استقلال موزیک ,

آهنگ های استقلال

گاز زنون چیست ؟

 گاز زنون چیست ؟

در این نوشته قصد داریم بررسی کنیم که قیمت گاز زنون چقدر است و چیست  و چه ویژگی ها و کاربرد هایی دارد. گاز زنون یکی از عناصر ردیف گاز های نجیب در جدول تناوبی عناصر با نماد Xe است. این گاز بدون بو، بدون رگ و دارای چگالی زیاد است و با مواد دیگر وارد واکنش نمی شود و به اصطلاح بی اثر است.

ایزوتوپ های زنون

گاز زنون به طور طبیعی دارای 8 ایزوتوپ پایدار است و بیش از 40 ایزوتوپ ناپایدار برای آن ذکر شده است که تحت فروپاشی هسته ای قرار می گیرد و باقی نمی ماند.

پیشینه

زنون اولین بار در انگلستان و در سال 1898 کشف شد. زنون در بقایای تقطیر هوای مایع دیده شد. پیش بینی شد که مقدار زنون در جو زمین با نسبت یک در 20 میلیون است. سال ها تصور می شد که زنون و دیگر گاز های نجیب به هیچ عنوان با دیگر عناصر وارد واکنش نمی شوند. اما پلاتینیوم هگزافلوئوراید قابلیت اکسید شدن با زنون را دارد. آرگون، رادون و کریپتون نیز می توانند با ترکیبات فلوئور واکنش برقرار کنند. تا سال 1971 حدود بیش از 80 ترکیب از زنون با عناصر دیگر شناخته شد.

ویژگی های گاز زنون

عدد اتمی عنصر زنون در جدول تناوبی عناصر 54 است و 54 پروتون دارد. گاز زنون خالص چگالی Kg/m3 5.761 و 4.5 برابر چگالی هوای جو در سطح دریا دارد. به دلیل حج اتمی بالا زنون مایع خاصیت قطبی شدن بالایی دارد و حلال بسیار خوبی است. زنون می تواند هیدروکربن ها، مولکول های زیستی و حتی آب را در خود حل کند. چگالی زنون جامد از گرافیت نیز بیشتر است و تحت فشار چند گیگاپاسکال فاز فلزی تشکیل می دهد.

تولید زنون

زنون به مقدار ناچیزی در جو زمین وجود دارد. زنون تجاری به عنوان یکی از محصولات جانبی جدا سازی نیتروژن و اکسیژن هوا از همدیگر به دست می آید. جداسازی اکسیژن و نیتروژن با تقطیر جزء به جزء انجام می شود و اکسیژن حاصل شده حاوی مقادیر کمی زنون و کریپتون است. با تقطیر اکسیژن می توان این دو گاز را نیز جدا کرد.

استخراج گاز زنون از هوا خیلی گران تمام می شود.

کاربردهای گاز زنون

گاز زنون در لامپ های فلورسنت زنون استفاده می شود. در فلاش عکاسی و لامپ های استروبوسکوپی نیز استفاده می شود. برای برانگیختن لنز فعال در لیزر و تولید نور منسجم نیز از گاز زنون استفاده می شود.

در سال 1962 در لیزر ها از گا زنون استفاده می کردند و بعد تر متوجه شدند افزودن هلیوم به آن کارکرد لیزر را بهبود می بخشد.

کاربرد های دیگر

جالب است بدانید که گاز های زنون و آرگون در دسته مواد ممنوعه و عامل دوپینگ شناخته شده اند.

استفاده در لیزر های جراحی، کاربرد در عکسبرداری و محافظت های عصبی  را می توان در پاسخ به این سوال که در پزشکی کاربرد گاز زنون چیست بیان نمود.

منبع: en


فرش یا قالی چیست ؟

قالی یا فرش نوعی زیرانداز بافته شده از الیاف پنبه، پشم و در بعضی مواقع از ابریشم است که به طور معمول برای پوشیدن زمین به کار می‌رود.

از آنجا که قالی و فرش همیشه نقش‌های زیبا بر خود داشته‌اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می‌شود.

بشر از زمانی که خود را شناخت و ضرورت وجود ملزومات زندگی روزمره را احساس نمود، به فکر داشتن منسوجی بود تا  بتواند او را در برابر سرما و سختی زمین محافظت نماید. پشم و موی حیواناتی نظیر گوسفند و بز، اولین یافته های بشر برای برآوردن این نیاز بود و متعاقباً پوست این حیوانات اولین زیرانداز یا به عبارت دیگر فرش منسوج بود.
    به دنبال تغییر و تحول و پیشرفت در زندگی، بشر یاد گرفت که می تواند با به هم آمیختن و فشردن رشته های پشم، زیراندازی ضخیم تر و گرم به نام نمد تهیه نماید. و به دنبال آن  با فراگیری فنون ریسندگی و تابندگی، نخهای پشمی را تولید نمود .

تبدیل الیاف به نخ، ریسندگی نامیده می شود. انسان از هزاران سال پیش به این موضوع پی برده بود که اگر دسته ای از الیاف را با کشش دادن، موازی کرده و آن را تاب دهد فشار و اصطکاک سطحی به وجود آمده بین

   الیاف، باعث درگیری آن ها به یکدیگر شده و رشته ای مقاوم تر را تشکیل می دهند که همان نخ است. این عمل اساس تبدیل الیاف به نخ است       که ریسندگی نامیده می شود.

      ریسندگی بر سه اصل استوار است:


      1) کشش دادن و موازی کردن الیاف.
      2) تاب دادن.
      3) پیچیدن و تولید نخ.

      برای اولین بار با ادغام رشته نخهای افقی و عمودی نخ های پشم، گلیم را ابداع کرد و این سرآغازی بود برای ابداع فرش گره دار یا پرزدار که هنر و        فنی پیشرفته تر بود.


    تاکنون تاریخ دقیق این ابداعات برای ما مشخص نشده است، اما در میان فرشهای گره دار، قدیمی ترین یافته، مربوط به پنج قرن قبل از میلاد مسیح می باشد. این فرش که به دلیل محل یافتن آن در اعماق یخهای دره های پازیریک با نام فرش پازیریک شهرت جهانی یافته، توسط سرگئی رودنکو، باستان شناس معروف روس کشف گردید.
    

    تمامی نقش و نگاره های موجود بر روی این فرش مشابهت فراوانی با نگاره ها و حجاریهای کاخ تخت جمشید در ایران دارد. این شباهت به اندازه ای است که کاشف آن در اولین دقایق اکتشاف در سال 1947 میلادی اظهار نمود: "تخت جمشید را به یاد می آورد".
    به غیر از فرش پازیریک که تقریباً سالم ترین فرش است که از گذشته های بسیار دور به زمان ما رسیده، پاره فرشهایی نیز چه در ایران و چه در خارج از آن کشف گردیده که مشهورترین آنها قطعات کشف شده در اکتشافات شهر قومس در نزدیکی دامغان و همچنین قطعات کشف شده در شهر سوختة سیستان می باشند.